NYHETER

8 maj
Querida och Inka blir mentalbeskrivna (inoff) i Jägarförbundets test, testledare är Annika Olsson och Peo.

Och då Inka gör ett mycket fint test, så bestämde vi oss  för att behålla henne. Inka heter i stamtavlan Bridget Jones Imperium  Star. Hon är importerad från Polen som valp. Vi tackar Linda Lidslot för förtroendet att få köpa in Inka till vår kennel.

Om allt går vägen kommer hon att paras vinter/vår18/19 med vår hane Sid.

 

28 april:

Saga och Querida deltar på Västerås Nationella utställning. Saga får Exellent och Querida får Exellent med CK och blir BIR

23 april

Då har vi deltagit på denna säsongs sista fältprov. Sid och Saga hittade fåglar , tyvärr så var de lite för taggade och stannade inte i floget, så det blev EG på båda hundarna. Vi fortsätter våren med träning inför årets eftersöksgrenar (spår och vatten arbete).

10 mars
På Svenska Weimaranerklubbens årsmöte fick vi mottaga fina utmärkelser
Sid fick ÅRETS SKOGSFÅGELHUND 2017!!!

Jerikogårdens Kennel fick den fina utmärkelsen

Årets bruksuppfödare:)

 

24 februari
Querida har varit på sin första utställning(inofficiell) en Trevlig dag i Karlskoga ridhus. Querida blev BIR med HP. Hon placerade sig inte i gruppen. Men vi är jätteglada och stort tack för ett bra arrangemang.

10 februari
Särskilt fältprov på Långtora. Fin och trevlig dag. 7 hundar till start och 4 som jobbade till sig pris! Saga förvaltade inte sina fågeltagningar så hon fick EG idag.

från vänster Christina med Embla 3djepris ökl, Annika m Menja 2apris ukl, domare Adam, Britt-Marie m Sindi 2apris ukl, Stig m Sid 2apris ökl.

Stort tack till Lina som ställde upp som provledare.

 

20januari

Stig och Sid startat på sin Första Hubertusjakt!
Spännande och mycket roligt! Sid hittade några fåglar. Men tyvärr blev det ingen fälld, de två första lyfte innan skytten kom fram, den tredje var smart och flög så skott inte var möjligt.

 

 

3 januari

Querida är nu 9 månader.
Husse har idag lagt ett anlagsklass viltspår åt Querida.
Hon är mycket duktig i sitt spårarbete och fann klöven utan problem.

Querida har hittat klöven,

30 December 2017

Grattis B-kullen som fyller 10 år idag. Beckie, Lisen, Brandy, Bentley, Zack och Laban som fortfarande är med sina familjer. Sen en hälsning till Maya, Alice och Bisquit som är i hundhimlen, vi tänker på Er också denna dag!

Bisquit, Brandy och Laban